Edi on nyt 1v 4kk ikäinen ja 40kg painoinen karvakasa. Luonteeltaan poika on tosi avoin ja sosiaalinen ja tosi nopea tarjoamaan eri juttuja kun aletaan puuhastelemaan. Ylipäätään Edin kanssa on aika helppo treenata kun se on niin ahne. Tosin muut koirat saattavat aiheuttaa pientä herpaantumista Edin keskittymisessä.

 

Ollaankin harjoiteltu minuun keskittymistä ulkotreeneissä sunnuntaisin Turun riiseneiden kanssa. Sääli vaan että ollaan nyt kesätauolla! Siellä siis ollaan rivissä kentällä, koirakoiden välissä muutamia metrejä, ja rivin päästä joku alkaa koiransa kanssa (seuraa!) pujottelemaan muiden välistä. Siis äärettömän hyvä treeni! Musta tuntuu, että tää treeni on saanut hurjasti lisättyä mun ja Edin välistä connectionia. Ulkotreeneissä tehdään myös ryhmätottista (joka sujui vikalla kerralla yllättävän hyvin, osas mennä liikkeestä istumaan, vaikkei oltu sellasta koskaan harjoiteltu!) ja paljon luoksetuloja. Onnistuu muuten kosketuspinnan kanssa ihan kivasti. :)

 

Talvella oltiin Hitti Agility Arenalla treenaamassa samalla porukalla. Silloin ei tehty ryhmätreeniä, tosin harvoin näyttelytreeni. Olis voinut olla enemmänkin... Mutta hallilla oli oikein hyvät agilitymahdollisuudet, putki tais olla Edin suosikki. Hypyt edes-takas meni kans ihan ok, mutta keppien pujottelu vaan apuverkon kanssa. A-este meni kanssa matalalle laitettuna hyvin.

 

Agilityhallilla järjestettiin myös meidän väliset BH- ja möllitottiskisat! Oli kyllä huippua, huomas että kisatilanteessa (vaikka näin "leikiomaisessa") sitä käyttäytyy itse ihan toisella tavalla.  En ottanut edes naksutinta (thank god for the clicker!) mukaan ja Edin suoritus möllitottikses oli vähän hmm laiska.

Kisan kulku:

Koira sivulle, seuraa, ja sivulle. Tuomarille ilmoittautuminen.

Aloituspaikkaan. Koira sivulle, seuraa n.15m. Käännös. Pari askelta.

Jätä koira istumaan, kävele 10m päähän. Käske koiran tuoda välissänne

oleva pallo. Pallo pois. Agilityputki. Sivulle-seuraa-käännös. Koira maahan.

Itse juostaan/kävellään 30m päähän ja --- TÄNNE!

That's it :)

 

Tultiin tässä möllitottiksessa toiseksi, meidät voitti Niilo, joka oli meitä ainakin puol vuotta nuorempi :D