Ihanaa, että ilmat ovat viilenneet ja pitkät lenkit ovat taas mahdollisia!

Eilen käytiin meidän lempparieläinkaupassa, ostin lyhyen (1m) treeniremmin: liilan nailonisen kumipunotun remmin (D&C Gripliina) ilman lenkkiä. Taidan kokeilla sitä tänään hakumetsässäkin näyttöliinana (koska annan vielä Edin mennä täysillä näytölle). Ostin myös jonkun perustrimmiveitsen ja illalla otin loput (parhaani mukaan) irtoavista karvoista koirasta pois. Trimmille pitäis pikkuhiljaa mennä ajamaan poika kaljuks Hymy. Punnittiin Edi kaupassa, painoi 44kg.

 

Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt opettaa Ediä haukkumaan, varmaankin silloin kun mietin tuleeko tosta rulla- vai haukkuva hakukoira. Silloin kokeilin niin, että laitoin purkkiin nameja ja ravistelin ja piilottelin sitä taskuihin tms. Eipä poika tajunnut haukkua silloin, niin sen opettelu jäi. Nyt viime viikolla löysin Edille riittävän suuren motivaation: aamupalan broilerisiivet! Ärsytin tarpeeks kauan tutulla lauseella "otaks kanaa?" ja jos ei poika sanonut mitään, laitoin kanat hetkeks takas jääkaappiin. Kyllähän se "hau" sieltä loppujen lopuks tuli! Tätä ollaan tehty nyt joka aamu ja käskynä on sano! Kerrostalon ihmiset tykkää varmasti tästä meidän 07:00 harrastuksesta Nauru. Tänään aamulla sain jopa sen "hau" kun oli vaan tylsä juustonpala kädessä, jeiij!

 

Kotona olemme nyt treenanneet mielessämme toko-kisa alokasluokassa vielä tänä syksynä. Oltiin tiistaina läheisen koulun kentällä jossa on kaksi suht kapeaa penkkiä (selkänojattomia) korkeudeltaan 2/3 Edin säkäkorkeudesta. Olen niissä ottanut hyppy-seiso -yhdistelmää. Tiistaina juttu onnistui jo noin 70%:sti! Edihän on aina treenannut palveluskoirahyppyä eli edes-takas. Oli aika vaikeaa saada koira pysymään siellä toisella puolella... Jäävä seisominen on vielä erittäin työn alla.

 

Viime sunnuntaina Vätin koulutuskentällä otettiin A-estettä ja panostettiin rauhalliseen alastuloon. Tehtiin myös kaukokäskyjä eli noin 5m päästä sanoin istu tai maa ja kävin palkkaamassa koiran aina onnistuneesta suorituksesta. Onnistui hyvin! Toiveestani otimme myös paikallaanmakuuta rivissä, ensin noin 5m välein ja sitten 2m välein... ja kaikki oli UROKSIA Nauru ei mitään, hienosti meni eikä kukaan tuijotellut! Kesto oli molemmilla kerroilla 1-2min, välissä käytiin palkkaamassa kerran. Tehtiin yksi luoksetulo, siten että treenikaveri piti kiinni ja minä menin kentän toiselle laidalle samalla huudellen. Lähes täydellinen, Edi vaan istui eteeni hieman vinoon mutta ei törmännyt Cool.

 

Illalla on Isosuolla hakutreenit, viimeks oli joskus kesäkuun alussa, ellei lasketa leirillä olleita treenejä. Voisin kirjoittaa niistä sitten lisää myöhemmin tulevaisuudessa.

 

Kuvassa Edi (sinivihreä nauha) 2vk vanhana pentuna, kuvaajana kasvattaja Anu Purola

1283405647_img-d41d8cd98f00b204e9800998e