Sunnuntaiaamu aloitettiin ystävän ja hänen koiran kanssa jokirannassa treeneillä. Meillä on säännölliset 1-2 kertaa viikossa treffit, jolloin tavoitteena on perustottelevaisuus kun toinen koira on lähellä. Ollaan edetty jo pitkälle, Edi ei enää piippaa ja ystävän koiran haukkuminen on vähentynyt runsaasti! Panostetaan siihen, että koira keskittyy omistajansa kuunteluun riippumatta ympäristöstä. Hymy

Sunnuntai-illan hallitreeneistä meni suurin osa ajasta siihen, että katsottiin kaikkien koirien jumitilanne - liukkaudet ulkona ovat saaneet monen koiran lantion ja jalat kipeytymään. Edin kanssa harjoiteltiin ensimmäisenä paikallaanmakuuta siten, että oli toinen riiseni muutaman metrin päässä myös paikallaan makuussa. Me omistajat mentiin sitten hallin ovesta ulos (koirat suoraan kohti hallin ovea). Edi nousi seisomaan (mulle huudettiin ystävällisesti sinne ulos että nousi) jolloin kurkkasin ovesta ja huusin kiukkusena "maa!" ja siitä poika tipahti suoraan maahan. Odoteltiin parikymmentä sekuntia ja sitten mentiin halliin sisälle palkkaamaan koirat. Vähän oli jojo-liikettä kun pyysin sivulle, täytyy vahvistaa.

Muuten otettiin perus-seuraamista, ja odota-liikkeessä (liikkeestä seiso) menin myös hallista ulos, jäi mahtavasti eikä yhtään liikkunut! Tehtiin myös putkea ja A-estettä (johon meni turhan monta kertaa oma-alotteisesti!). Sain myös hyvän muistutuksen, eli kun annoin lopuksi pallon palkaksi ja otin sen pois kun alettiin pukea loimea koiralle, niin minua kehoitettiin että koira saa viedä sen autolle asti jotta stressi purkautuu. Ja tottahan se oli, koira oli paljon rauhallisempi kun sai kantaa pallon autolle asti ja sitten autolla luovutti sen vesipulloa vastaan Nauru.

Ensi viikolla otetaan ryhmätreeniä tottelevaisuuden ja näyttelytreenin muodossa, ensin kolme koiraa kerrallaan, sitten kaikki.

 

Tänään aamulla kun tehtiin Edin kanssa aamuvenytykset jäin istumaan lattialle ja pyysin istu-maa-istu -komboa. Kokeilin huvikseni kun koira oli maassa sanoa "seiso" (joka on meidän näyttelyseisomis-käsky) ja jätkähän nousi seisomaan! Hämmästyin suuresti! Palkaksi tuli isot jihuu-jippiit ja kuivattua kanankaulaa Kieli ulkona.