Anamneesi:

3-vuotias turkulainen riiseniuros. Tavallisesti iloinen, reipas ja yhteistyöhalukas nuori koira. Omistaja huomannut lähipäivinä kasvavaa itsenäistymishalua ja omapäisyyttä: murissut kun komennettu kovasti tai uhkaillut kun toinen koira lenkillä tulossa vastaan ja omistaja kieltänyt tuijottamasta. Tottelevaisuustreeneissä havaittu kasvavaa karkailuhalua ja kanssatreenajien komentamista.

Diagnoosi:

Riisenin 3-vuotis murrosikä.

Rec.:

8 päivää jääkautta

Hoitosuunnitelma:

Kahdeksan päivää koira on "näkymätön". Sille ei anneta huomiota, käännetään selkä jos sitä tulee kerjäämään. Perustarpeet kuten syöminen ja ulkoilu hoidetaan, ei virikkeitä. Erityisen tärkeää on, että ihmiset kulkevat ensin ovista, määräävät lenkillä tahdin ja "hoitavat" vastaantulevien koirien mahdollisen häiritsevyyden.

Epikriisi:

Ensimmäiset kaksi päivää koira masentuneen ja alistuneen oloinen. Lenkeillä tulee perässä, lukee kehonkieltä hyvin. Seuraavina päivinä alkaa reipastumaan ja on jo iloinen. Kuurin loppuvaiheilla reipastuu edelleen. Koiralle ei ole puhuttu kuurin aikana muuta kuin murahtelemalla epätoivottujen käytösten kohdalla. Omistaja huomannut erittäin positiivisen muutoksen erityisesti lenkkeillessä: lukee kehonkieltä hyvin, remmi on jatkuvasti löysänä ja vieraisiin koiriin ei enää tuijoteta yhtä kovasti. Omistaja kertoo, että on onnistunut luomaan itselleen johtaja-asemaa syömällä ensin koiran kupista ja heittämällä ruuat lattialle josta koira on saanut syödä. On myös murissut koiran puolesta päälle käyneelle pikkukoiralle. Kuuri näyttää toimineen, koira näyttää tietävän paikkansa laumajärjestyksessä ja pitävän siitä.

1302278576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

http://www.bestweekever.tv/2007-12-20/50-animals-with-day-jobs/