Huh kun on viimeaikoina ollut kuuma sää! Onneks nyt on viilentynyt. Ediä on saanut vetää perässään ulkona kuin märkää räkää, joten ei ihme ettei ole pojalta löytynyt inspiraatiota tottikseen.

1.6. kokeiltiin kotona kiintorullan tuomista. Toteutin sen niin että laitoin meidän hakurullan (kaasuputkenpätkän) narulla kiinni kaulapantaan, ja ohjeistin Ediä ottamaan sen maastamakuulta suuhunsa, pitämään hetken ja tuomaan mulle. Tehtiin myös läheisen koulun kentällä pallo kainalossa -seuraamista (otti häiriötä kyllä kentällä olleista autonrenkaista) ja tehtiin myös hyppy-istu-hyppy -yhdistelmää. Edi kyllä vähän ihmetteli kun pyysin sitä takas hyppäämään, sitä ei olla treenattu piiiiitkään aikaan! Edestä sivulle tulo hankalaa, jää aina vinoon... korjaa kyllä, mutta ei tarpeeksi.

2.6. meillä oli hakutreenit, kokeilin silloin toistaa leirin onnistumisia. Oli kaksi maalimiestä, piilot ällinä (L) eli ensin kohti takalinjaa ja sitten takalinjan suuntaisesti. Vähän painoi tuuli sivuun mutta koira teki aivan oikein radan! Tehtiin niin että ykköspiilo rullantuonteineen oli siinä kohdassa kuin oli kakkospiilon lähetyskohta, itse etenin siis piilojen välillä keskilinjaa, jotta Edille tuli suorat rullantuonnit. Ainoa moka tapahtui kakkospiilolla kun lähetin pojan näytölle (oli tuonut rullan mulle) niin sanoin äijä ja koira pysähty katsomaan mua että mitääää?? Kaverit huutaa et sano sille se näytä!! Joo, kyllä se sitten lähti näytölle kun omistaja sanoi oikean käskyn!

5.6. tehtiin aamulla sängyn reunalla noutokapulan pitoa, keskityttiin rauhallisiin pitoihin ja tiukkaan otteeseen. Vähän koputtelin kapulan päitä Edin pitäessä sitä jotta ote tiukkenisi. Illalla tottistreeneissä tehtiin kolmen koirakon voimin pujottelua, eli kaikki ensin riviin koira sivulla, ja päädystä ensimmäinen lähtee seurauttamaan koiraa pujotellen toisten välistä ja siirtyy jonon toiseen päähän. Jouduin namittamaan Ediä aika paljon, piippaili kauheasti... Lopulta meni ihan hyvin. Tehtiin myös ryhmä paikallaanmakuu, koirat n.2-3m välein, omistajat n 10-15m päässä, omistajat häiriöivät koiria halailemalla ja makaamalla maassa hienosti pysyivät maassa kaikki pojat! Otettiin Edin kanssa myös eteenmeno, vein pallon kentän reunalle ja sitten pistin Edin seuraamaan ja tekemään käännöksiä. Aika liipasinherkkää toimintaa mutta kun keskittyi, tosi hienoa seuraamista! Ei varmaan tarvitse sanoa että lähti hyvin pallolle kun annoin käskyn eteeeeen! Otin Edin tämän jälkeen vielä kerran autosta ja tehtiin sellainen harjoitus että laitoin koiran makuulle, kävelin eteenpäin, käännyin, kävelin koiran taakse ja tulin sivulle, eli onnistui. Toisella kerralla sama juttu, mutta tällöin vaihtoi lonkka-asentoon (eli etujalat normaalisti maassa, mut takajalat siten että toinen kankku on maassa), enkä hallunnut palkata siitä. Annoin kaukaa (n. 8m päästä) käskyn istu! ja huomattiin taas että Edi on maailman herkin koira erilaisille äänenpainoille kun ei ekasta käskystä totellut. Palkkaus ja uusi käsky maahan, palkkaus. Tämän jälkeen harjoiteltiin vielä sitä edestä sivulle tuloa, korjaa itse jo vähän paremmin.

12.6. helteet jatkuvat joten vain pientä aktivointia päivittäin ollaan tehty. 12.6. tehtiin puistossa kyljelleen menemistä naksun ja namin avulla, liitin käskyn pää tyynyyn.