Tänään olimme ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa tottelevaisuuskokeessa. Koejärjestäjänä Paimion Peimarin koirat.

Ikinä ei ole niin paljoa jännittänyt kuin tänä aamuna! Kisat sujuivat näin:

  • Paikallaanmakuu 10p(kerroin 3) Koirat (4kpl) rivissä, ohjaajat näkösuojassa 3min. Täysin ongelmitta tämä.
  • Seuraaminen taluttimetta 10p(kerroin 2) Seuraaminen oli tosi pitkä, mutta kontakti säilyi tosi hyvin ja kaikin puolin taitava oli Edi.
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5p(kerroin 2) Liikkeestä seuraaminen ja kävely koiran eteen ja sitten taakse. En tiedä, olikohan Edin maahanmeno sitten hidas koska Edi ei liikkunut pätkääkään vaikka jatkoin matkaa ja menin taakse.
  • Luoksetulo 10p(kerroin 3) Koira jätetään istumaan ja kutsutaan luokse, puolessa välissä matkaa pysäytetään seisomaan josta kutsu sivulle. Onnistui aivan yli odotusten!!!!
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä 7p(kerroin 2) Liikkeestä seisominen onnistui kunnes kävelin Edin taakse niin Edi pyörähti itsensä ympäri seuraten minua.
  • Noutaminen 9p(kerroin 2) Edi sivulla heitin n.10m päähän puisen noutokapulamme, ihan hieno nouto, vauhdikas ja vähän vaan hyökkäs kapulalle, ihan hieno rauhallinen luovutus. Olen oikein tyytyväinen!
  • Kauko-ohjaus 0p(kerroin 3) Koira jätetään maahan ja itse kävellään n.10m päähän, liikkeenohjaaja näyttää kyltistä "istu-maa-istu-maa" noin 5s. välein. Edi ei sitten tehnyt yhtään istumista!!!? Tuomari kysyikin jälkeenpäin miksen toistanut käskyä. Eipä tullut siinä vaiheessa mielenkään. Nonni.
  • Estehyppy 0p(kerroin 2) Koira sivulle, hyppy esteen yli, istuminen ja hyppy takas. Edi meinas karata esteelle, ei onneks mennyt yli, sitten unohdin sanoa sen istu heti, muistin onneks sanoa lopulta, sitten hyppy takas ja Edi kolautti päin estettä, tuli eteen istumaan, ilman käskyä sivulle ja hyppäs vielä esteen yli ja takas. Ei ihme että meni nollille!
  • Kokonaisvaikutus 8,5p(kerroin 1)

Yhteensä pisteitä 127,5p. josta AVO III-tulos. Harmitti tosissan aivan mielettömiä määriä, varsinkin kun 7/9 liikettä meni upeasti! Tuomari antaessaan kilpailukirjaani takaisin hän sano että minulla on todella loistavan erinomainen koira. Se onneks lämmitti hieman. Nyt pari tuntia pettymyksessä kieriskeltyäni totesin että eihän se ole kuin kaksi liikettä hiottavana, että ihan hienosti meni sittenkin. Ei ensimäinen alokaskoekkaan mennyt hyvin.

Over and out.