Lauantaina olimme toista kertaa avoimessa luokassa tottelevaisuuskokeessa. Koejärjestäjänä TSAU ja tuomarina Ilkka Sten, tuttu viime vuoden alokasluokan kisasta.

Aamulla oli paljon rennompi olo kuin viimeksi. Kisat sujuivat näin:

  • Paikallaanmakuu 9p(kerroin 3) Koirat (5kpl) rivissä, ohjaajat näkösuojassa 3min. Heti poistuttuamme hallista ulos Edin viereinen (!!) koira lähti rivistä ja tuli myös hallista ulos. Edi ilmeisesti tässä vaiheessa vaihtoi hieman rintamasuuntaa, josta pisterokotus. TODELLA hienoa ettei Edi lähtenyt vaikka 2m päästä lähti koira pois, ylpeä olen.
  • Seuraaminen taluttimetta 9p(kerroin 2) Seuraaminen oli tosi pitkä, alussa vähän lötkömpää seuraamista, loppua kohden mainio.
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p(kerroin 2) Liikkeestä seuraaminen, maa-käsky, ja kävely koiran eteen ja sitten taakse. Edi ei kääntynyt yhtään (!!!) kun kävelin taakse, tosin nyt olen kävellyt samalta puolelta koiran ohi kuin lähdinkin, enkä kiertänyt koiraa, tämä saattoi vaikuttaa!
  • Luoksetulo 9p(kerroin 3) Koira jätetään istumaan ja kutsutaan luokse, puolessa välissä matkaa pysäytetään seisomaan josta kutsu sivulle. Todella onnistunut, taisi jäädä vähän kauas eteenistuessa ja sivulla vähän vinoon. Mutta hyvähyvä.
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä 9p(kerroin 2) Liikkeestä seisominen onnistui hienosti, yli odotusten, ei kääntynyt mukanani vaan pysyi loppuun asti paikallaan.
  • Noutaminen 7p(kerroin 2) Edi sivulla heitin n.10m päähän puisen noutokapulamme, nousi seisomaan kun heitin, muttei liikkunut, ja hyökkäsi kapulan kimppuun, tais olla vire liian korkealla ja palkkaamattomuus painoi, mutta ihan ookoo.
  • Kauko-ohjaus 0p(kerroin 3) Koira jätetään maahan ja itse kävellään n.10m päähän, liikkeenohjaaja näyttää kyltistä "istu-maa-istu-maa" noin 5-10s. välein.Edi taitava ennakoi noin puoli sekuntia jokaista liikkeenvaihtoa, mutta itse liikkeenvaihdot olivat oikein esimerkilliset. Tuomari ihmetteli että koira tekee ja ohjaaja ei sano mitään. Ennustajaeukko-Edi.
  • Estehyppy 0p(kerroin 2) Koira sivulle, hyppy esteen yli, istuminen ja hyppy takas. Taisin asettua huonosti esteen eteen sillä Edi hyppäsi ihan vinoon esteestä, teki istumisen käskystä oikein, mutta kiersi esteen takaisin hyppy-käskystä.
  • Kokonaisvaikutus 9p(kerroin 1) Tuomari huomautti ettei koira ollut mihinkään karkaamassa koko suorituksen aikana, että voisin joka liikkeen jälkeen kaulapannan koskemisesta luopua.

Yhteensä pisteitä 133p. josta AVO III-tulos. Tällä kertaa parempi mieli, en tosin tiedä miksi. Ehkä siksi että tiedän että koira pystyy jos vaan sattuu olemaan sopiva päivä Ei ole osaamattomuudesta kiinni tai että jokin tietty liike olisi erityisen hankala, palasien pitää vaan loksahtaa oikeana päivänä oikeille paikoilleen. Tämä on hauska harrastus, jos tosissani tokoilisin, en olisi ekan kisan jälkeen enää tokoillut.

Edi is the best. Aina.