Liityin TPH:hon alkuvuodesta ja me pääsimme Edin kanssa toko-kilpailevien ryhmään! Tänään oli ensimmäinen kerta.
Aluksi otettiin kisamainen "kehään" tulo, siten että "tuomari" (eli kouluttaja) rapsutti koiraa. Tästä siirryttiin riviin seisomaan, koira istuen sivulla, josta tuomari teki "luoksepäästävyyden" eli käveli kohti koirakkoa ja taputti pari kertaa koiraa. Ediä kyllä vähän turhautti siinä möllöttäminen, piippaili ja meni välillä maahan. Onpa hyvä treenata tätäkin, vaikka yksinkertainen juttu onkin!

Tämän jälkeen harjoittelimme jokainen yksitellen kouluttajan kanssa edestä sivulle tuloa. Eli koira istuu ohjaajan edessä, koiran nenä omistajaa päin, josta käskystä siirtyy ohjaajan vasemmalle puolelle istumaan. Edillä on ongelmana se, ettei tule ihan koko matkaa sivulle asti vaan jää poikittamaan (rintamasuunta pitäisi olla sama molemmilla). Saimme ohjeeksi treenata pyörimistä: minä pyörin paikallani ja Edin pitää peruuttaa jotta pysyisi oikeassa paikassa sivullani. Hyvä harjoitus takapäälle, voi pyöriä myös toiseen suuntaan. Toinen vaihtoehto on että väistää kun koira tulee sivulle, jolloin se joutuu hieman "ylikorjaamaan" sivulle tuloaan, joten asento tiivistyy eikä jää rakoa ohjaajan ja koiran välille.

Lopuksi otimme luoksetuloja. Tein kerran niin että pysäytin Edin merkin kohdalla, ja toisella kerralla otin  luoksetulon pysäyttämättä keskelle. Ohjaaja suositteli, että teemme luoksetulon vain siten että Edi tulee eteeni istumaan, ei siirtoa sivulle, koska ennakoi. Treenattava ylläoleva treeni erikseen. Hyvä idea. Edi tosin oli sitä mieltä että merkki, jonka luo jäi istumaan, oli joku lelu ja yritti sitä lopuks mulle tuoda.... laugh

Tunnin treenin aikana siis koira koko ajan kentällä, saatiin hyviä treenivinkkejä ja leikittiin paljon väliajoilla patukalla! Ensi viikko jää väliin koska olen itse kouluttautumassa Tampereella.
Sumuista oli!