sunnuntai, 5. elokuu 2012

Heippa!

blogi siirtyy osoitteeseen 

http://riiseniedi.blogspot.fi/

perjantai, 29. kesäkuu 2012

Kesäkuun ekat treenit !

Uskomatonta, mutta totta, kesäkuussa ei olla treenattu! Ehkä vaan vähän aktivointia viikonloppuisin kun olen ollut kotona, muutoin arkipäivät menevät kesätyöpaikkakunnalla ilman koiraa.

Tänään illalla sitten pakkasin oikein kassillisen tavaraa mukaan ja mentiin lenkille. Läheisellä kentällä treenattiin seuraamista käännöksillä ja perusasennoilla, jäävää maata (hieno ja nopea!), hiirimaton täppäystä nenällä kasvavalla etäisyydellä (ensin kädessä, lopulta 4m päässä. Ongelmana ollut se, että Edi tuo sen hiirimaton mulle, tänään onnistui loistavasti) ja tehtiin myös yksi nouto siten, että heitin kapulan 10m päähän, sitten seuraamista ja takaisin heittopaikalle ja lähetys "tuo!". Ei Edi enää pitkään aikaan ole karannut kapulalle, mutta voihan sitä pinnan venyttämistä aina treenata. Viimeiseksi tehtiin eteenmeno: vietiin yhdessä jalkapallo kentän toiseen päähän ja juoksua/reipasta seuraamista toiseen päähän (n.80-100m). Kierrettiin jalkapallomaali, maahanmenoja ja pysähtymisiä perusasentoon, lopulta suoraan lähetys "eteeeen!". Hienosti meni treenit, lopuksi leikittiin taas koko viikon edestä :)

Vaikka oli kuuma sää Edi halusi vielä kävellä ihan kunnollisen lenkin treenauksen jälkeen. Lopulta Edi molskautti kuraojaan uimaan! :D Kotona sitten koira suihkun kautta syömään kuppi tyhjäksi ja nyt se tossa jo kuorsailee.


Juhannuskokkoa katsomassa, Edi ja riisenilaukku


Juhannuksena pörriäiset kiusasivat

perjantai, 1. kesäkuu 2012

kevään viimeinen TPH:n treeni 31.5.12

Viimeisellä TPH:n treenikerralla aiheina seuraaminen ja tunnistusnouto.

Jos Ediltä kysyttäis, teemana oli ruohikon syöminen ja siinä pyöriminen&ryömiminen kyljellään, selällään ja mahallaan. Ja nahkarätti-lelulla leikkiminen.

Seuraaminen oli melko pitkä, mutta tosi tiivis, ja hyvässä asennossa!!! Varmaan vaikutti se, ettei oltu viikkoon treenattu. Jos joskus vielä menen kisaamaan, täytyy pitää rohkeasti viikon treenitauko. Kouluttaja huuteli käännöksiä vasemmalle, oikealle, täyskäännöksiä ja pysähdyksiä. Otettiin huviksemme myös perusasennosta paikallaan askelia sivulle, eteen ja taakse. Oikein mainiota!!!

Tunnistusnouto meni ihan hessuhopoiluksi. Laitettiin kaksi kapulaa, toinen niistä oli minun kädessä hetken, n.10m päähän. Edi lähti tosi innokkaasti kapuloille ja musta tuntuu että oikein valitsi kumman ottaa. Suurensuuret kehut ja samalla sekunnilla Edi ryntää takaisin ja hakee sen vääränkin kapulan.... En siitä viitsinyt kieltää kun en tarpeeksi ajoissa ehtinyt - ettei tule kapulakammoa. Uusi yritys uusilla kapuloilla, partanaama ottaa sitten molemmat tunnistusnoutokapulat kerralla suuhun ja tuo ne minulle, kiitoskiitos vaan!

Ennen treenien alkua otettiin pari A-esteen ylitystä (vähän turhan korkealta hyppäs alas), en muista koska ollaan sitä viimeksi kokeiltu...ehkä vuosi sitten? Tehtiin myös vähän korkeammalla esteellä hyppy-istu-hyppy -yhdistelmä, hyvin sujui. Ainoastaan saisi takajalat ojentua paremmin hypyn ylityksessä.

Viimeiseksi otettiin paikallaanmakuu 2 min. Jätettiin koirat tarkoituksella tosi lähekkäin. Heti kun laitettiin koirat makuulle ja lähdettiin kävelemään rivissä poispäin, kuulin että Edi piippaa ja näin että nuuskuttaa naapuriin (narttu) päin - sain  rähähdettyä ja hiljainen sfinxi-asento löytyi Ediltä nopeasti :D Toisenkin kerran vähän yskähdin kun naapuri alkoi kiinnostamaan. Koirat pysyivät upeasti rivissä!

perjantai, 25. toukokuu 2012

TPH 24.5. ja viime viikon Riisenitreenit

Eilen TPH:n treeneissä oli teemana kaukokäskyt ja ruutu. Kovin tultiin kyseltiin multa missä kakkukahvit, kun nyt saatiin toi koulutustunnus. ;)

Aloitettiin kuitenkin luoksepäästävyydellä, eli kaikki koirien kanssa rivissä perusasennossa ja kouluttaja tuli jokaisen koiran luo yksitellen. Edi pomppas seisomaan kun kouluttaja tuli kohti, otettiin uudestaan ja sanoin istu-käskyn, pysyi hyvin ja käteltiin vielä kouluttajan kanssa, hyvin pysyi nyt.

Kaukokäskyissä kokeiltiin Edin kanssa maa-seiso -vaihtelua. Ollaan joskus kauan sitten tätä harjoiteltu, ihan alkeissa ollaan. Yllätyin kuitenkin kun onnistui ihan perfect! Edi ei liikkunut yhtään asentovaihdoissa! Ensin olin kyykyssä sivulla ja sitten edessä kun tehtiin vaihteluita. Myöhemmin kokeilin myös niin että seisoin, onnistui yhtä hyvin! Kouluttaja suositteli että treenataan ihan erikseen istu-seiso -vaihtelut, hyvä idea!

Ruutu, eli tötsät 2x2 alueen kulmapisteinä. Vietiin namit Edin kanssa yhdessä ruutuun, tosin maahan (olis kannattanu olla alusta!!) ja sitten lähetys eteen. Oikeastaan tämähän on eteenmeno, täytyykin pohtia tarviiko treeniä jotenkin muuttaa eteenmenoharjotusten ja ruutuunmenon erottamiseksi. Hyvin irtos vauhdilla, noin 15m matkaa oli ruutuun, ja pitkän etsinnän jälkeen löysi namit ja käskystä meni maahan. Toisella kerralla otin käskyksi "ruutuun" ja lelu odotti ruudussa. Hienosti meni ruutuun, mutta en vaatinut maahanmenoa.

Lopuksi otettiin paikallaanmakuu koirat rivissä parin metrin välein, ihmiset kymmenisen metrin päässä koirien edessä ja kasvot koiriin päin. Pari minuuttia taidettiin siinä oleskella. Hyvin meni ja Edi jopa hiljaa eikä piippaillut! Takaisin koirien luo palatessa Edi pysyi hienosti maassa kunnes tuli käsky sivulle. :)

Kentällä treenaava pk-kisaryhmä otti ampumista yhdessä kohtaa, ehkä 4-5 laukausta tuli. Leikittiin silloin Edin kanssa lelulla ja Edi irrotti joka laukauksesta. Jatkoi kuitenkin salamannopeasti leikkimistä, hyvä ettei paljoa paina!

Treenin lisäksi leikittiin patukoilla ja Edi nautti ruohikossa pyörimällä selällään ja kyljellään :D


Riisenitreeneissä viime sunnuntaina Edillä oli ihan mielettömän hyvä vire - ei oltu treenattu viikkoon! Edi seurasi todella tiiviisti ja hyvin, ihmisryhmässä pujoteltiin superläheltä ihmisiä ja otettiin mukaan kaikennäköisiä häiriöitä kuten pyöräilyä ihan läheltä ja halaus ihmisryhmän jäseneltä.  Otettiin myös törkeästi seurausta kävellen Edin lelun yli, jonka sai kolmannella ylityskerralla palkaksi. Todella hyvä! Vietiin vielä yhdessä kentän toisella laidalla olevan mäen päälle Edin jalkapallo ja tötsät (jotta näkyy paremmin ja ehkä vähän ruutuakin ajatellen) ja kävely takaisin (samalla hetsaten "jäikse sinne!") kentän toiselle laidalle syömään nameja treeniryhmän jäseniltä ja pikku seuraamista.  Käskystä "eteeeeeen" Edi juoksee täysillä pallolle ja minä perässä. Hyvä treeni oli!!



24.5. aamulenkillä :)

maanantai, 14. toukokuu 2012

kuvia pääsiäisen tienoilta (luonnetesti ja trimmi)


Tuomari testaa miten Edi käyttäytyy yksin seinässä kiinni ollessaan kun kohti hyökätään.

Tuomari testaa taistelutahtoa kepin kansa

Mustan lampaan keritseminen.