Päätettiin viettää Turun riisenistien kanssa oikeen supertreenipäivä ystävänpäivänä!

Aamulla aloitettiin klo 10 lentokentän metsässä hakutreeneillä, oikeammin ilmaisutreeneillä kun metsässä on niin paljon lunta ettei päästä hakuilemaan. Siinä metsän vieressä on hyvä aukio missä päästään treenaamaan juuri ilmaisuja: haukkumista tai rullan tuomista. Ollaan saatu hurjasti eteenpäin meidän kärsivällisyyttä ja muutenkin ilmaisun tekniikkaa. Otin Edin autosta ulos, puin palveluskoiraliiton työliivit koiralle ja ilman remmiä käveltiin vierekkäin aukiolle. Pariin kertaan jouduin kieltämään kun meinas lähteä moikkailee treenikavereita, ja poika tuli hienosti takas vierelle kävelemään. Aika pitkä matka ollaan tultu syksystä, jolloin roikuin remmin perässä koko painollani aina kun mentiin hakumetsään! Pidin Edin lyhennetystä remmistä (n. 25cm pitkä narun pätkä, ettei tarvitse irroittaa sitä missään vaiheessa pannasta eikä koira sotkeudu siihen) kiinni kunnes maalimies pääsi muutaman kymmenen metrin päähän kyykkyyn. Maalimies laittoi kaasuputkenpätkän (se meidän "rulla") viereensä pystyyn lumeen ja annoin Edille "äijä"-käskyn. En enää laita edes kättä koiran pään viereen näyttääkseni suunnan vaan lähetän koiran suoraan sivulta etsimään "äijää" (tässäkin tullut hurjasti jo edistystä!). Kehuin, kun koira nappasi putkenpätkän.  Edi toi sen minulle suoraan käteen ja vaihdoin sen namiin. Edi kääntyi jo melkein itsestään takaisin kohti maalimiestä, hieman jouduin korjaamaan, kunnes sanoin "näytä" ja Edi ampaisi täysillä maalimiehen luo, joka tarjoili maksamakkaraa runsaasti hienosta suorituksesta Nauru Itse juoksin koiran perässä maalimiehelle, mutta nyt vihdoin koira on tajunnut ton näyttämisjutun. Tosi hyvä! Otettiin neljä hyvää toistoa ja loppupalkaksi vinkupalloKieli ulkona.

 

Ilmaisutreenien jälkeen päästiin kotiin hetkeksi syömään ja lepäämään, klo 14 oltiin sovittu vetotreeni-treffit Raisioon. Totuteltiin ediä ensin hieman pelottavaan ahkioon ja sen metallihäkkyrään joka kiinnitettiin länkeihin. Otettiin ne pois ja puettiin Edille perus-huskyt ja niihin kiinnitettiin pulkka. Sen vetäminen meni pienen suostuttelun ja totuttelun jälkeen oikein mainiosti ja saattiin treenikaverin lapsikin painoksi pulkkaan Hymy. Kokeiltiin kolmeen eri otteeseen sitä ahkiota, ihan lopuksi vähän onnistuttiin! Kokeiltiin vielä perus-huskyjen kanssa kicksparkin (eli potkukelkan) vetoa, minä kyydissä! Se oli hurjaa menoa se ja meinasin kaatua useasti hyyyyvin kovassa vauhdissa. Jalat tärisi kun hyppäsin pois kyydistä, mutta Edillä oli onneks hauskaa! Klo 17 päästiin taas lähtemään kotiin päin, vähän syömään ja lepäämään.

 

Hallilla tottelevaisuustreenit alkoivat klo 19, ne menivät niin ihmisten kuin koirienkin osalta hyvin väsyneesti. Tehtiin hieman seuraamista, joka oli hyvin laiskaa ja hieman agilitya. Kyllä sille päivälle oli ihan tarpeeksi treenattukin! Ihan hyvä kuitenkin tietää, että koira tekee vaikka olisi todella väsynyt. Lähdettiin hallilta melko pian ja nukuttiin sikeästi 9h yöunet! Nauru

1266843025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

syksyltä hymykuva :D