Tyylikkäästi saavuimme n.20-25min myöhässä paikalle (vähän venyi koulussa). Päivän teemana liikkeestä istu ja estehyppy.

Edin kanssa en viitsinyt ottaa liikkeestä istumista, koska toko avo-luokassa sitä ei ole (ettei vaan poika menis sekottamaan...). Otettiin siis kisamaisesti estehyppy. Pyysin kouluttajaa arvioimaan koko suorituksen lisäksi sitä etäisyyttä, joka on minun ja esteen välillä. Tehtiin kaksi suoritusta. Kouluttaja antoi samat käskyt kuin liikkeenohjaaja kisoissa ("onko ohjaaja valmis", "käsky"). Edi teki juuri niin kuin pitikin: odotti hyppy-käskyä, istui vasta käskystä esteen toisella puolella, hyppäsi esteen takaa käskystä ja tuli eteeni istumaan tiiviisti. Hienoa!! En ottanut tästä edessä istumisesta käskyä sivulle, ettei ennakoisi sitten kisatilanteessa. Treenattiin kentällä sitä kyllä erikseen, se näyttää jo aika hyvältä! Ennen Edi on jäänyt aika vinoon, nyt peruuttaa mallikkaasti sivulleni. Kouluttajan mielestä minun etäisyys esteeseen oli hyvä, koska koira sai hypättyä kunnolla, ei kolauttanut jalkoja esteeseen ja pääsi hyppäämään takaisin että oli tilaa (laskeutua), ja muutenkin koko liike oli ihan hyvä. Hienoa!

Tehtiin vielä kanssatreenaajan kanssa melko pitkä paikallaanmakuu, ehkä noin 2min. Jätettiin koirat n. 2-3 metrin välimatkalla toisistaan ja menimme kopin taakse piiloon. Hienosti pysyivät!