Tottelevaisuuskoe 6.11.2010 Lieto

Osallistuimme elämämme ensimmäisiin kisoihin: TSAU:n järjestämään tottelevaisuuskokeeseen alokasluokassa, tuomarina Ralf Björklund. Käyn läpi kokeen osasuorituksineen ja pisteineen.

1. Luoksepäästävyys: kuusi koiraa rivissä ja tuomari tuli jokaisen luokse yksitellen tervehtimään koiraa. Vaikka Edi oli odotellessa hieman rauhaton, arvosanaksi täydet 10! (kerroin 1=10p.)

2. Paikallaan makaaminen: sama rivi (koirat n. 3m välein) ja yhtäaikaisesti koko rivi maahan, ohjaajat kävelivät hallin puoleen väliin, kasvot koiriin päin. 2 min kuluttua takaisin koiran luo. Arvosanaksi täysi  10! (kerroin 3=30p.)

3. Seuraaminen kytkettynä: sisälsi käännöksiä oikealle, vasemmalle, ja täyskäännöksen, juoksuaskeleet ja pari täyspysähdystä. Ehkä olisi saanut olla enemmän särmää, mutta kuitenkin loistava 9 arvosanaksi! (kerroin 2=18p.)

4. Seuraaminen taluttimetta: sama kuin kytkettynä, hienosti meni sekin, arvosanaksi 9 (kerroin 4=36p.)

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Edi jäi käskystä istumaan, ja mä vielä kuulin väärin että liikkeenohjaaja sanoi "kutsu koira luokse" vaikka sanoi "palaa koiran luokse". Tuomari kuitenkin sanoi, että nollille se kuitenkin olisi mennyt ilman tuota luoksetuloakin koska jäi istumaan. Arvosanaksi 0 (kerroin 2=0p.)

6. Luoksetulo: koira piti jättää istumaan, mutta samantien kun lähdin kävelemään hallin toiseen päähän, Edi pomppas seisomaan ja kun kutsuin koiran luokse, unohdin odottaa liikeenohjaajan käskyä että sain kutsua koiran sivulle. Siispä ihan ansaitusti tästäkin 0 (kerroin 3=0p.)

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: jäävä seisominen onnistui kaikkien odotusten vastaisesti, tämän kanssa ollaan taisteltu paljon että onnistuisi! Arvosanaksi huikea 9,5!! (kerroin 2=19p.)

8. Estehyppy: toinen asia minkä kanssa ollaan taisteltu että onnistuu, mutta eipä tässä muuta kuin täydellinen suoritus ja arvosanaksi  10 !!! (kerroin 2=20p)

9. Kokonaisvaikutus: Tuomari sanoi että meillä on hieno yhteistyö ja koiralla on loistava tulevaisuus edessä ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Arvosanaksi 9,5 !! (kerroin 1=9.5p.)

TULOKSEKSI 142,5p ja II-tulos. Ykköstuloksen saamiseksi olisi pitänyt saada vähintään 160p.

 

Yhteenvetona sanon että olen ERITTÄIN tyytyväinen! Olisihan se tietysti ollut hienoa jos edes toinen (luoksetulo/maahanmeno) olisi mennyt niin kuin treeneissä, mutta hurrrrrjan hyvä ensimmäisiksi kisoiksi!

---------------------------------------------------------

Tottelevaisuuskoe 7.11.2010 Lieto

Osallistuimme myös sunnuntaina TSAU:n järjestämän tottelevaisuuskokeen alokasluokkaan, tuomarina Ilkka Sten.

Edi oli todella rauhaton odotellessamme tuomarin yksilötarkastusta ja ennen rivissä paikallaan makuuta. Tuomari sanoikin, että parempi olis pikku hiljaa pitää kuono hiljasella.

1. Luoksepäästävyys: Edi istui hienosti ja hiljaa kun tuomari tuli tarkastamaan= 10p.

2. Paikallaan makaaminen: Hienosti hiljaa rivissä, kerran laittoi pään etujalkojen väliin = 10p

3. Seuraaminen kytkettynä: Ei ihmeellistä, vasemmalle käännökset ja täyskäännös saisivat olla terävämpiä =10p.

4. Seuraaminen taluttimetta: Sama juttu kuin kytkettynä =9,5p.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: ONNISTUI! =9p.

6. Luoksetulo: Onneksi tuomari ei tiennyt että Edin kuului tulla ensin eteeni ja sitten sivulle, koska Edi päätti mennä lähes suoraan sivulleni. Huh. =9,5p.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: Hieeenosti =10p.

8. Estehyppy: Ei ihmeelistä, paitsi tuomari kehotti sanomaan "seis" vasta kun koira on kääntynyt minua kohti esteen jälkeen, ettei enää käskyn jälkeen liiku.=9p.

9. Kokonaisvaikutus: yhteistyötä kehuttiin! =10p.

 

Yhteensä siis MIELETTÖMÄT 192,5p. ja tällä pistemäärällä sijoituksena 3. sekä KUNNIAPALKINTO, pronssimitali ja ruokalahjakortti!

1289126424_img-d41d8cd98f00b204e9800998e