Aloitetaan tärkeimmällä: BH-koe läpi!! huhh huhh. Järjestäjänä Turun Käyttökoirat ja tuomarina Jorma Impilä.

Alussa kaikki koirat tarkastettiin mikrosirulukijalla ja todettiin että kahdeksas kokeen osaanottaja puuttuu. Meitä oli siis yhteensä seitsemän: riiseni (me), kaksi belgianpaimenkoiraa, saksanpaimenkoira, australianpaimenkoira, dobermann ja x-rotuinen (sellanen iso mustanruskea). Sain arvonnassa numeron 1 joten aloitin kaavion kävelemisellä koira kytkettynä. Kaavio meni ihan hyvin, mutta arvostelussa lopuksi tuomari huomautti liian pienistä askelmääristä ja kaavion pysähdysliikkeen istumisesta (joka jäi vajaaksi). Hyviä asoita olivat tiivis seuraaminen, henkilöryhmä ja mun&edin välinen suhde. Vapaana seuraamiskaavio meni samoin kuten kytkettynä ja tuomari mainitsi, että seuraaminen oli jopa tiiviimpää kuin kytkettynä. Jäävät liikkeet, eli istu ja maa&luoksetulolla menivät upeasti! Paikallaanmakuussa Edi alkoi ryömimään mua kohti, joten liike jäi puutteelliseksi. Jouduin palaamaan koiran luo ja jäämään sinne. Pääsimme tästä huolimatta läpi. Yleisökin piti Edin seuraamista hienona Cool Meidän kahden koirakon jälkeen meidät arvosteltiin, ja erityisen noloa (tai hauskaa) oli se, kun tuomari sanoi meille että "oli hieman ryömimisongelmaa paikallaanmakuussa" jolloin Edi minun vierelläni maassa alkoi saman tien ryömimään toista koiraa kohti...ja kaikki yleisössä, jopa tuomari, nauroi Nauru ja mua hävetti.

 

 

Muut koirat olivat vaihtelevan tasoisia. Toiset olivat vietikkäämpiä kuin toiset (rodunomaisesti), joka näytti hienolta seuraamisessa jos se toimi. Joku koirista ei pitänyt tiivistä kontaktia ja toinen taas edisti. Paikallaanmakuun onnistui saamaan täydellisesti muistaakseni vain yksi koira, belgi. Muut nousivat seisomaan/istumaan/ryömivät. Hurja tilanne kävi, kun x-rotuinen oli aloittamassa vapaana seuraamiskaaviota, niin se koira lähti kuin ammus paikalla makuussa olevan koiran kimpuun! Kesti hetken kun omistajat saivat koiransa kiinni. Onneksi paikallaan makuussa ollut koira ei saanut haavoja tai pahaa traumaa. Tämä koira sai ottaa paikallaan makuunsa uudestaan parittoman koiran kanssa (kun meitä oli se seitsemän). Vieressä oli suojelutreenit josta kuului kovaa meteliä. Yllätykseksi vain yksi koira otti häiriötä siitä.

 

BH-kokeen A-osuuden suoritti hyväksytysti siis kuusi koiraa, x-rotuinen hylättiin ymmärrettävästi. Tästä siirryimme Haunisten koulutuskentältä Raisio Center -kaupan parkkipaikalle suorittamaan liikenne- eli B-osuutta. Parkkipaikalla kävelimme ilman käskyä yksitellen koiriemme kanssa remmi löysänä siten, että ensin tuli vastaan pyöräilijä joka soitti kohdallamme kelloa. Hän teki käännöksen ja toisti saman tullessaan vastaan. Tästä kävelimme ihmisporukan keskelle, jossa Edi oli hieman rauhaton. Tästä jatkoimme parkkipaikkaa eteenpäin jossa yhden auton ovi läimäytettiin kiini, yksi auto käynnistettiin ja yksi auto ajoi viereemme ja kysyi "missä on lähin kauppa". Tässä kohtaa Edi hyppäs melkeen auton ikkunasta sisään, mutta sanoin "ei" ja "istu" eli tilanne saatiin jotenkuten hallintaan. Ohitsemme meni muutamaan eri otteeseen kaksi lenkkeilijää, eikä näihinkään reaktiota. Meidät ohitti myös yksi dobberi, mutta siihenkään Edi ei sen kummemmin kiinnittänyt huomiota. Lopuksi jätin Edin kaupan seinän koukkuun kiinni, sanoin "odota". Menin kulman taakse, ja Edin ohtti samainen dobberi noin 5 askeleen päästä. Edi kuulemma ei ollut kiinnittänyt mitään huomiota toiseen koiraan vaan tuijotti intensiivisesti sitä kulmaa, jonka taakse katosin. Tulin hakemaan koiran ja tuomari arvosteli B-osion hyväksi ja hyväksytyksi eli

BH-KOE LÄPI!!!!!!!!!!

1273002010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

1273066020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1273066056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e