Tänään oli oikea supertreenisunnuntai taas! Aamulla päätin mennä mätsäriin, kun kerran sellainen tuossa parin kilometrin päässä järjestettiin. Ajattelin että se olisi sellainen kevyt parin tunnin keikka, aikaa saimme menemään yhteensä 4h Nauru. Järjestänä PON-kerho ( Polski owczarec nizinny) ja paikkana Kupittaan kaivokenttä. Päivä oli säältään mukava, vain 15'C lämmintä ja pilvistä - mukavaa vaihtelua helteiden jälkeen, erityisesti nyt koiratapahtumassa. Koiria oli suht runsaasti, jouduimme aika paljon nurmikolla odottelemaan (josta Edi turhautui aika paljon).

Mätsärissä oli seuraavat luokat, osallistuimme lyhytkarvaisiin aikuisiin:

Pitkäkarvaiset pennut
Lyhytkarvaiset pennut
Pitkäkarvaiset aikuiset
Lyhytkarvaiset aikuiset
Veteraanit (yli 8 v)
X-rotuiset
Lisäksi Lelukoira, Lapsi & koira (esittäjä 4-9 v.) sekä Junior Handler -kilpailut (esittäjä 10-18 v.).

Pariksemme tuli bokseri, jonka voitimme (saimme siis punaisen nauhan). Kun kaikki luokan koirat oli arvosteltu sinisellä/punaisella nauhalla, koirat jotka olivat saaneet punaisen nauhan pääsivät yhdessä punaisten kehään. Tässä sijoituimme toiseksi, paras oli amerikanbulldoggi (hienon näköinen ja käyttäytyi rauhallisesti). Emme siis päässeet Best In Show -kehään, mutta saimme 3kg säkin ruokaa, pokaalin, ruusukkeen ja pari herkkuluuta -  ei siis lainkaan huono saalis! Hymy Ainoa huonompi juttu oli se, kun tuomari tuli katsomaan Ediä, Edi hyppäsi tuomaria vasten ja antoi hänelle pusun, ei ihme että jäätiin ekalla arvostelukierroksella mieleen!

 

Pari tuntia kotona levättyämme lähdimme märkään metsään tekemään esineruututreeniä. Edille laitettiin haastava alku, kolme esinettä metsään josta 2 nousi melko nopeasti. Kolmas esine käytiin nostamassa uudestaan, jonka Edi loppujenlopulta löysi. Edin hallinta metsässä on paljon parantunut, mutta nytkin oli vauhtia enemmän kuin nenätyöskentelyä...

Metsästä ajoimme samalla porukalla suoraan tottistreenikentälle. Siellä otimme Edin kanssa noutokapulan hiontaa, nyt on taas kapulan pureskelu Edin mielestä se juttu. Saatiin hyviä ohjeita rauhalliseen kapulan nostamiseen ja pitämisessä keston pidentämiseen. Näitä voidaan harjotella helposti kotonakin.

 

Pari kuvaa Match Show'sta

1274641292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1274641253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e