Tänään oltiin TSAU:n toko-kisoissa AVOimessa luokassa. Tuomarina Tiina Heino.

Kisat sujuivat näin:

  • Paikallaanmakuu 6p(kerroin 3) Koirat (5kpl) rivissä, ohjaajat näkösuojassa 3min. Heti poistuttuamme hallista ulos Edin viereinen (!!) koira lähti rivistä ja tuli myös hallista ulos. Edi ilmeisesti tässä vaiheessa vaihtoi hieman rintamasuuntaa, josta pisterokotus. Edi vaihtoi toisenkin kerran rintamasuuntaa, nuuskutti maata ja piippaili. Tästä pisteiden alennus. Miksiköhän piippas, ehkä se oli se ihana pieni koira siinä vieressä, tuli mieleen meidän Nikke! :D
  • Seuraaminen taluttimetta 8p(kerroin 2) Seuraaminen lähti vähän huonosti käyntiin mutta Edi pääs vauhtiin aika nopeesti. Kerran tai kaks vähän hidasteli käännöksissä, mut muuten ihan kiva.
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p(kerroin 2) Liikkeestä seuraaminen, maa-käsky, ja kävely koiran eteen ja sitten taakse. Edi ei kääntynyt yhtään (!!!) kun kävelin taakse, ja oikeesti, WAU, kymppi!!!
  • Luoksetulo 8,5p(kerroin 3) Koira jätetään istumaan ja kutsutaan luokse, puolessa välissä matkaa pysäytetään seisomaan josta kutsu sivulle. Ei ihan salamannopeasti pysähtynyt,
    ja sivulletulo jäi hieman vinoksi.
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä 10p(kerroin 2) Liikkeestä seisominen onnistui hienosti, yli odotusten, ei kääntynyt mukanani vaan pysyi loppuun asti paikallaan. Ja taas, WAU, kymppi!!
  • Noutaminen 8,5p(kerroin 2) Edi sivulla heitin n.10m päähän puisen noutokapulamme, Edi pysyi istumassa tällä kertaa, juoksi TÄYSILLÄ kapulalle, ja vähän tais leikkiäkin, ihan hyvä luovutus ja sivulletulo. Tuomari yllätti sanomalla että hän olis toivonut että Edi olis tuonu kapulan takas samalla vauhdilla kun lähti mun luota, olin kyl ihan eri mieltä, mielummin vähän rauhallisemmin ! Mut hyvä näin!
  • Kauko-ohjaus 6,5p(kerroin 3) Koira jätetään maahan ja itse kävellään n.10m päähän, liikkeenohjaaja näyttää kyltistä "istu-maa-istu-maa" noin 5-10s. välein.JES Edi ei ennustanut tällä kertaa vaan toimi kuten käskin. Miinuksena se, että ensimmäiseen istu-käskyyn jouduin toistamaan käskyn ja liikkui suorituksen aikana noin puoli omaa mittaansa. Olen iloinen että teki tän vihdoin edes sinnepäin kun ollaan harjoiteltu!
  • Estehyppy 9p(kerroin 2) Koira sivulle, hyppy esteen yli, istuminen ja hyppy takas. JESJES! Tämä aiheutti mahankouristuksia etukäteen, nyt asetuin riittävän kauaksi ja sivuun (siten että koira on keskellä estettä), josta hyvä suoritus, sivulletuloa saisin kyllä Edille palauttaa mieleen, oon tainnu viimeaikoina hyväksyä ihan vinoja sivuja!
  • Kokonaisvaikutus 10p(kerroin 1) Meillä oli hauskaa ja tuomarilla hauskaa. Kaikki hyvin valtakunnassa.

Tässä oli muuten poikkeuksellinen suoritusjärjestys, jäävästä maasta suoraan jäävä seisominen, ja sitten luoksetulo jne. Mietin että olis saattanu sekottaa Edin mutta noistahan tuli parhaat pisteen! Saatiin olla avo-ryhmässä toinen koirakko kun suoritti radan niin ei tarvinnu hermoilla koko 9 (?) koirakon suorittamisen aikana. Musta se on kivempi olla alkupäässä. En yhtään tiennyt pisteitämme (koska en katso niitä kun ne annetaan jokaisen liikesuorituksen jälkeen) joten tuli täytenä yllätyksenä:

TOKO AVO YKKÖSTULOS 164p. OIKEUTUS SIIRTYÄ VOITTAJALUOKKAAN JA HOPEAA!!!

Vedin kyllä hienot (=nolot) voitontanssit kun kuulin "ja hopealle tuli ykköstuloksella suursnautseri..." siinä kohtaa huusin WOHOOOOOO ja tanssin!