Tänään meni hakutreeneissä tosi hyvin! Sain jopa suunnitella radan, kun pyysin että tehtäis erillainen kuin aikaisemmilla kerroilla. Otin neljä maalimiestä, kaikki valmiina piiloissa. Maalimiehet tulevat meidän kanssa keskilinjalle aina takas, jos olisi siirtyvät maalimiehet, Edi kävis tarkastamassa vanhat piilot uudestaan. Kolme ensimmäistä löytyivät lähes suorina pistoina, olin ihan yllättynyt kun ei edes tuullut! Neljäs maalimies oli sijoittanut itsensä ison kiven juurelle suopursujen (tuoksuivat tosi voimakkaalta vielä) keskelle, niin jouduttiin ottamaan ääniapu (eli maalimies huusi "ediii"), jolloin tyyppi löytyi hienosti. Cool Eipä ole ennen mennyt kokoinasuudessaan noin hienosti. This is nice Nauru.

Huomasin, että Edille on mennyt esinetreenit päähän kun käveltiin alkuviikosta jalkakäytävällä. Maahan oli tipahtanut yksinäinen nahkahanska, jonka viereen Edi pysähtyi, katsoi hanskaa, sitten minua. Laitoin äkkiä käden eteeni ja sanoin et anna vaan (tjsp) ja poika nosti sen hienosti käteeni! Jes! Luin riisenifoorumilta, että muistaakseni Belgiassa riiseni oli löytänyt metsästä muovipussin täynnä arvokoruja, noin 100-150 000 e edestä! :D siinä samassa viestiketjussa ehdotettiin, että koiralle kannattaa opettaa hyvin kolikoiden löytäminen ja sitten keväällä/syksyllä ennen/jälkeen rantakauden viedä koira uimarannalle. Kuulemma saa hyvän saaliin kolikoita!  Nauru

Ollaan nyt pari kertaa tällä viikolla oltu tossa läheisellä hiekkakentällä tekemässä seuraamista noin 10-15min kerrallaan. Ihan hyvin sujuu muuten, paitsi välillä koiran paikka on ihan hakusessa tai sitten se on sijoittunut muhun nähden hyvin paitsi että tuijottaa eteenpäin Päättämätön miksi tehdä enempää ajattelee Edi. Tänään hallilla voitais ottaa taas seuraamista henkilöryhmässä ja sitten paikallaanmakuuta siten, että joku muu koira treenaa lähellä. Otetaan myös näyttelytreeniä Turun tammikuun näyttelyä varten.

Ollaan myös tehty pari ihan lyhyttä peltojälkeä. Asian olen yksinkertaistanut kävelemällä jäljen siten, että joka toisella askeleella on lihapullan pala. Ehkä tää on riittävän pehmeä lasku jäljestämiseen. Tässähän on tärkeää se, että Edi erottaa ilmavainun käyttämisen metsässä ja maassa nuuskuttamisen pellolla.

Lauantaina oli mukava päivä! Lähdettiin Antin (kennel Glamorly, englannin springerspanieleita) kanssa heti aamutuimaan Turun messukeskukseen, kun Antti toimi mäyräkoirien kehässä kehäsihteenrinä. Itse kiertelin ekan tunnin, ja hieman ennen kymmentä menin päivystämään riisenikehän viereen. Riiseneitä oli vain 7 kpl ja vielä koko paikan pienimmässä kehässä Nauru. Meidän treeniporukan koiria ei ollut kehässä, tammikussa sitten vasta. Riisenikehän jälkeen menin katsomaan Antin hommia ja totesin etten ymmärrä muun rotuisista koirista yhtään mitään, kun tulee ulkomuototuomarointiin. Samalla viereisessä kehässä katsoin kaverin pyreneitten koiria (kennel Chenespace) jotka menestyivät hienosti! Pyreneittenkoirien kehän vieressä oli myös kääpiösnautseri Wilman omistaja, jonka kanssa jutustelimme hetkisen. Siitä ryntäilin messukeskuksen toiseen päähän katsomaan dobermannikehää jossa Eini, Sanna ja koirat Pihla ja Huron odottelivat kehän alkamista. Dobbereita oli valtavasti, 27 kpl. Pihla oli taitava ja kaunis ja räjäytti koko potin olemalla NuoERI1 (Nuortenluokan erinomainen), PN1 (paras narttu 1), SERT (sertifikaatti), CACIB (kansainvälinen sertifikaatti) ja , VSP (vastakkaisen sukupuolen paras, ei siis rotunsa paras ROP vaan siitä toisiks paras). Kyllä oli onnellinen omistaja ja hyperiloiset kaverit!

 

Todiste siitä, etteivät omistajat ja koirat muistuta toisiaan:

1259507940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e