Tänään TPH:lla oli sama kouluttaja kuin viimeksi. Teemana jäävä seisominen ja nouto. Ennen koulutuksen alkua käytiin kentällä tekemässä pari hyppy-istu-hyppyä esteen yli muistin virkistämiseksi.

Ekana otettiin jäävää seisomista. Eilen kun Edin kanssa treenattiin, jäi kyllä hyvin mutta kun kävelin taakse, kääntyi mukana. Saattoi johtua kentän laidalla odottavasta lemppari-jalkapallosta... Näytettiin kouluttajalle ihan meidän liike, seurausta n.10 askelta, käsky "odota", koira jää paikalleen, minä etenen n.10 askelta, käännyn ja kouluttajan käskystä kävelin koiran taakse, jolloin Edi kääntyi itsensä ympäri, naama minuun päin. Eli tällainen uusi ongelma on tullut, aiemmin pysynyt ihan hienosti naama oikeaan suuntaan. Treeninä siis jättää koira seisomaan, ei edes lähdetä liikkeelle, mutta sanotaan "odota". Kävellään koiran edestä ja sivulta, muttei vielä takaa, ja palkataan useasti paikallaan pysymisestä. Onnistui hienosti. Oikein hyvä vinkki. Joskus täytyy palata taaksepäin jotta voi mennä eteenpäin koulutuksessa!!

Noudossa tällä hetkellä ongelmana että kapula tulee vinosti suussa eikä molempien kulmahampaiden takana, hyökkäys kapulalle ja löysä ote/mälvääminen. Kouluttaja ohjeisti tekemään kapulan tuonteja ja noutoja jokaisesta mahdollisesta suunnasta (ei aina suoraan edestä) ja myös siten, että kapula on maassa "nuppi" koiraan päin, ettei pääse suoraan "poikkipuu"osaan hyökkäämään vaan kiertää. Näitä siis tehtiin. Otettiin myös kapulan pitoja, ja vahvistettiin irrotussanaa "kiitos", niin että otin kapulasta kiinni ja Edi sai irrottaa vasta kun sanon sen "kiitos". Otettiin myös pari "tyhjää" heittoa, eli heitin kapulan ja hain sen itse, ettei Edi vaan lähtis kapulalle ennen kuin annan käskyn "tuo". Kokeilin kouluttajan kapulalla toimiiko Edi eri tavalla kuin oman kapulan kanssa, kapulan vaihdolla ei merkitystä.

Kentällä treenasi myös pelastuskoirat ja palvelustokot, jommalla kummalla oli ampumista treenien ohella. Ediä ei paljon haitannut muutamat laukausäänet, kyllä se huomasi, mutta ei keskeyttänyt edes treeniä. Hieno juttu. smileyHyvät treenit oli!