Perjantai:

Saavuttiin perjantaina leiripaikalle vasta illalla kuuden maissa. Muut olivat aloittaneet jo torstai-iltana, meillä oli siis pakollista opetusta yliopistolla vielä perjantaina. Leiripaikalla oli pieni jalkapallokenttä, otettiin Edin kanssa vähän tottelevaisuustreeniä tässä uudessa ympäristössä. Ihan kivasti meni! Paljon paremmin kuin viime viikonlopun tottelevaisuuskokeessa... Otin myös eteenmenon, halusin kokeilla ilman palkkaa lähteekö poika eteenpäin. Ja lähtihän se! Hidasti jossain noin 3m kohdalla, mutta samalla lensi jo patukka pään yli eteenpäin. Ehkä ei tällä menetelmällä kannata vielä lähteä treenaamaan.

Lauantai: Haku-möllikisat:

Jokainen sai tehdä kisaradan oman tasonsa mukaan. Muut olivat treenanneet jo perjantaina aamupäivällä mutta meillä oli leirin eka metsäkerta. Meillähän on ollut vähän taukoa hausta, lokakuussa jäätiin talvitauolle, ja keskiviikkona (25.5.11) oli vuoden ekat hakutreenit Maskussa. Alue oli 100m pitkä (keskilinja) ja syvyyttä molempiin suuntiin n. 60m (eli 100*120m), 2 maalimiestä ja 10min aikaa. Toin Edin alueelle, oli tosi into piukassa. Bongas jo ilmoittautuessamme tuomarille ekan äijän metsästä. Lähetin oikeaa etureunaa pitkin Edin metsään, meni ilmeisesti täyteen matkaan ja teki L:n (eli suora kulma) ja löysi maalimiehen kuopasta, tällä välin itse etenin keskilinjalla, ja yllätyin kun Edi toi rullan, isot kehut, hyvä luovutus rullasta mulle, näytölle lähetys, suora pisto takaisin metsään, juoksin perään ja palkka! Yhdessä takaisin keskilinjalle ja siirryttiin vasemman etulinjan alkuun (HUOM: tässä tein virheen, keskilinjaa ei saa palata taaksepäin jos sitä on jo edennyt, enhän mä sitä muistanut, tuomari kertoi sen kisan jälkeen, pisteitä lähti). Tämä toinen lähetys meni muuten ok, mutta edi lähti aika nopeasti kaartamaan pitkälle alueen ulkopuolelle, mutta en huutanut takaisin. Ilmeisesti muitakin koiria kävi siellä, ja kisan jälkeen tuomari sano että jos ei oltais palattu keskilinjaa, ei olis koirakaan lähtenyt ulkopuolelle seikkailemaan. Teki kuitenkin L:n ja löysi äijän sellaisesta puolipiilosta, näytti teltanpuolikkaalta, kuulemma hetken etsi maalimieheltä rullaa (oli jalan vieressä, maalimies ei reagoinut mitenkään ja sitten otti rullan) , tällä välin itse etenin keskilinjalla, Edi toi rullan suoralla pistolla keskilinjalle, ihan hyvä luovutus, liina kiinni, lähetys maalimiehelle, suora pisto sinne, palkka, työliivit pois ja pallo suuhun! HUIPPUA!

Tuomarin mieletä oli hyvä suoritus, poislukien tietysti mun oma virhe palata keskilinjalla. Jeij.

Tottelevaisuusosuus:

Lounaan jälkeen oli möllikisan tottelevaisuusosio (taas jokainen teki tasonsa mukaan). Tuomari sanoi että liikkeissä ja niiden välillä PITÄÄ palkata, muuten tulee miinuksia. Aloitettiin paikallaanmakuulla, hieman onnettomasti tosin, sillä Edin jaloissa pörräs tokkurainen ampiainen, mikä saattoi pistää johonkin takajalkojen ja nivusten alueelle. Oli tosi hätääntyneen oloinen, vaihdoin paikallaanmakuupaikkaa, mutta poika oli rauhaton. Myöhemmin illalla totesin ettei amppari päässyt tuikkaamaan, onneksi. Koko suoritus kyllä kärsi tästä välikohtauksesta. Pysy kyllä maassa, itse seisoin kauempana, katse koiraan päin.

Eli tehtiin alla olevan kuvan mukainen seuraamiskaavio. Kontakti hapuili välillä mutta ihan hyvä seuraaminen vapaana. Henkilöryhmässä tehtiin 8 (kuvassa) ja keskelle istuminen. Kaavion lisäksi oli liikkeestä istu, jonka autoin Ediä hidastamalla vauhtia ja katsomalla koiraa, sillä sitä on harjoiteltu viimeksi vuosi sitten (!!) BH-kokeeseen, tokossahan tätä ei ole. Meni hyvin. Liikkeestä maahanmeno meni ihan niinkuin pitikin ja siitä luoksetulo, oli hyvä ja tiivis, mutta siitä sivulletulo jäi vähän auki. Tämä onkin treenin alla. Noutoliikkeessä, joka on erittäin alkutekijöissään, Edi oli perusasenossa sivulla, heitin noutokapulan, pidin pannasta kiinni mutta huomasin ettei olis tarvinnut, käskystä "tuo" hakee kapulan mutta turhan riehakkaasti ja pureskelee tuodessaan, luovutusasennossa edessäni ote löysä, kiitos-sanasta luovuttaa kapulan, ja sivulle perusasentoon. Tuomari kehoitti harjoittelemaan tätä minimini paloissa. Tuomari kehui että Edi tuntuu tosi kivalta koiralta.

Maasto: 45/50p., tottis 45,5/50p ---> sijoitus hakuporukan 5./9.

Sunnnuntai:

Hakuilemaan lähdettiin hieman ennen kymmentä heti aamupalan ja ryhmäkuvan jälkeen. Pyysin suoraa palkkausta nameilla (viimeisellä vinkupallo), kuutta maalimiestä ja lähimaalimiestä. Edillä on tapana juosta takalinjalle ja sitten vasta avata nenä. Oli myös hyvä että oli siirtyvät maalimiehet, Edi jää helposti haikailemaan niitä... Pyysin että käskevät Edin maahan ennen palkkausta, jos ei itse tajua mennä. Kiva treenata vieraassa maastossa ja vierailla maalimiehillä!

Piilo I: etukulma, suora nopea pisto (kouluttaja kehuikin nopeutta!), jäi kuulemma etsimään rullaa ja hämmästy nopeasta palkkauksesta. Jää haikailemaan siirtyvää maalimiestä kun lähdetään keskilinjalle.

Piilo II: etukulma (keskilinjan toinen puoli), suora&nopea pisto.

Piilo III: haki hieman enemmän mutta melko suora ja nopea.

Piilo IV: LÄHIMAALIMIES. Äijä kumpareen takana, noin 5m eteenpäin ja 5m vasemmalle (ei näkynyt keskilinjalle). Nopea hieno ällä, ei epäröintiä vaikka äijä niin lähellä! Tais osua hyvä tuuli silloin oikeasta suunnasta (maalimiehen takaa).

Piilo V: Haki taas hieman enemmän, olis saanut tehdä ällän, teki aika suoran piston loppujenlopuksi. Melkein antoi pusun maalimiehelle, muilla piiloilla oli ollut nätisti.

Piilo VI: Aika väsynyt poika jo. Lähetyspaikka oli 2-3m päässä IV-piiloa, kävi tarkastamassa sen ekalla lähetyksellä, tuli itse takaisin keskilinjalle. Otin uuden lähetyksen pari askelta pois keskilinjasta kohti metsää, hyvin irtosi, joutui hieman hakemaan, mutta teki hienon ällän, namipalkka, liivit pois ja pallo suuhun.

Kouluttaja sanoi, että hieno koira ja hyvin tekee, vaikka olikin yksi lähimaalimies!

 

Leiri oli kokonaisuudessaan tosi kiva, kivoja ihmisiä, paljon tekemistä ja hyviä treenejä!